Παρουσίαση

Aγαπητέ συνάδελφε και φίλε των Πολεμικών Τεχνών και της Αυτοάμυνας, σε καλωσορίζουμε στον Ιστοχώρο μας και σ' ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου προς την Π.Ο.Ε.Τ.Α

Δεν υπάρχει τίποτα το στρεβλό, σχετικά με την Αθλητική μορφή των πολεμικών τεχνών. Οι περισσότεροι σύλλογοι και σχολές, καλλιεργούν και την sport πλευρά των πολεμικών τεχνών, και από την πλευρά μας, χαιρετίζουμε αυτή την επιλογή.

Εντούτοις πιστεύουμε πως είναι σημαντικό να διαχωρίζουμε, την αθλητική με την μαχητική πλευρά των Πολεμικών τεχνών. Υποστηρίζουμε πως οι στόχοι και η φιλοσοφία των πολεμικών τεχνών, πρέπει να παραμείνουν πιστές στις αρχές και τους σκοπούς τους.

Οι πολεμικές τέχνες, δημιουργήθηκαν και σχεδιάστηκαν για αληθινή μάχη, και με τον καιρό, εξελίχθηκαν και μετασχηματίστηκαν σε μεθόδους Αυτοάμυνας.
Αυτή η “αλλαγή” δεν τις μετατόπισε διόλου από την ουσία της έννοιάς τους.

Η Π.Ο.Ε.Τ.Α αποσαφηνίζει πλήρως τις ανομοιότητες που διέπουν την Αθλητική με την Μαχητική μορφή των Πολεμικών τεχνών, και δηλώνει ρητά πως ουδεμία σχέση έχει με την Γ.Γ.Α - Αθλητικές δραστηριότητες...

Απευθυνόμαστε σε κάθε Σύλλογο, Σχολή, Εστία Εκπαίδευσης, Οργανισμό και Εκπαιδευτή που δραστηριοποιείται στις Πολεμικές τέχνες και διδάσκει Αυτοάμυνα.

Στους ανθρώπους που έχουν ως έμφυτη αξία τη συλλογική συνείδηση, και που με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία, αποδεικνύουν με τις πράξεις τους, ότι εκεί που βασιλεύει ο ατομικισμός και η αδιαφορία αναζητά δικαιολογίες, το ομαδικό πνεύμα και το αληθινό ενδιαφέρον βρίσκει λύσεις.

Ανθρωποι που από τη θέση του Εκπαιδευτή / Δασκάλου, συνεχίζουν να υπηρετούν πιστά τον χώρο μας, με μια εσωτερική ανάγκη προσφοράς προς τις πολεμικές τέχνες, και που πέρα από την αφοσίωση στο σύστημά τους, υποστηρίζουν ένα μη δογματικό περιβάλλον, ενεργώντας προς όφελος της απόκτησης νέων γνώσεων, εμπειριών και δεξιοτήτων των μαθητών τους, ενισχύοντας τη δημιουργική και ουσιαστική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με τη συμμετοχή σε σημαντικές και σοβαρές δράσεις.

Με σεβασμό και αποδοχή στην διαφορετικότητα των τεχνοτροπιών, και της ποικιλίας τους σε στοχαστικούς και φιλοσοφικούς ορισμούς, στις μικρές ή μεγάλες ανομοιότητες ή αντιθέσεις που υπάρχουν μεταξύ τους, σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, και να μας τιμήσετε με την συμμετοχή σας στην Π.Ο.Ε.Τ.Α, δίδοντάς μας τη δύναμη να ενεργήσουμε αποφασιστικά, με επαγγελματικό σχεδιασμό και σοβαρότητα, ώστε να συνδράμουμε ουσιαστικά στην προώθηση της Μαχητικής πλευράς των Πολεμικών τεχνών και την προαγωγή και στη περαιτέρω ανάπτυξη του όρου και της έννοιας ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ.

Στην Π.Ο.Ε.Τ.Α σχεδιάζουμε αναπτύσσουμε και υλοποιούμε δημιουργικά, ευέλικτα, επινοητικά και προσαρμοστικά προς τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου την ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ, και επικοινωνούμε σε αυτή την κατεύθυνση με το πολυποίκιλο κοινό των πολεμικών τεχνών.

Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν το κίνητρο και την κύρια αιτία για την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας (Π.Ο.Ε.Τ.Α) μία κίνηση που αναγνωρίστηκε ως επιτακτική αναγκαιότητα, από πολλούς συναδέλφους και που είμαστε βέβαιoι θα αγκαλιάζεται συνεχώς και από περισσόΤερους.

Η Π.Ο.Ε.Τ.Α, είναι ένα αδέσμευτο και ανεξάρτητο δευτεροβάθμιο όργανο, με πρωταρχικό σκοπό τη συντονισμένη δράση και συνεργασία Συλλόγων, Σχολών, Εστιών Εκπαίδευσης, Οργανισμών και Εκπαιδευτών
που δραστηριοποιούνται στις Πολεμικές τέχνες και διδάσκουν Αυτοάμυνα,

Θεμελιώδης αρχή ίδρυσης και λειτουργίας της Π.Ο.Ε.Τ.Α. είναι η «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ».

Αθήνα 5 Σεπτεμβρίου 2015
Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο.


Ο κόσμος συνεχώς αλλάζει και κινείται προς τα εμπρός. Για να συνεχίσει να υπάρχει ανάπτυξη στις Πολεμικές τέχνες στον χαρακτήρα και τη μορφή της ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, για τα επόμενα χρόνια, πρέπει να κοιτάξουμε στο μέλλον, να κατανοήσουμε τις τάσεις και τις επιρροές που θα διαμορφώσουν τις δραστηριότητές μας, με τέτοιο τρόπο ώστε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι γι αυτές.

Πρέπει να ετοιμαστούμε για το αύριο, σήμερα.

Γνωρίζουμε όλοι μας, πως η συντεταγμένη Πολιτεία, μέχρι στιγμής, μεριμνά μόνο για την Αθλητική πλευρά των Πολεμικών τεχνών, μέσω των Ομοσπονδιών Γ.Γ.Α, οι δε Ομοσπονδίες ενδιαφέρονται μόνο για το sport.

Είναι καιρός να αναλάβουμε συλλογικές πρωτοβουλίες και κοινές δράσεις ώστε να συνδράμουμε ουσιαστικά στην προώθηση της Μαχητικής πλευράς των Πολεμικών τεχνών και την προαγωγή και περαιτέρω ανάπτυξη

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευσης Τεχνών ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, είναι δευτεροβάθμιο όργανο** και δημιουργήθηκε για να ενώσει όλους τους Οργανισμούς, τους Συλλόγους, τις Σχολές, τις Εστίες εκπαίδευσης και τους Εκπαιδευτές που προωθούν την Αυτοάμυνα, ανεξαρτήτως στυλ και συστήματος που ακολουθεί ο καθένας σε μια ατμόσφαιρα αμοιβαίου σεβασμού και αποδοτικής συνεργασίας.

H Π.Ο.Ε.Τ.Α, έρχεται παραμερίζοντας πολιτικές που τόσο έχουν τραυματίσει τον χώρο των πολεμικών τεχνών, και πρακτικές που αποθαρρύνουν και πνίγουν την ανάπτυξη και την εξέλιξη τους.
Ο κινητήριος μοχλός μας είναι, να συμβάλει στην ανάπτυξη της ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, δίδοντας στα μέλη μας ιδιαίτερα προνόμια και εξαιρετικές ευκαιρίες, σε ένα ευρύ φάσμα εξυπηρέτησης, φιλοδοξώντας βάσιμα να θεμελιωθούμε στις καλύτερες ομοσπονδίες Πολεμικών τεχνών της χώρας μας.

Ο στόχος της Π.Ο.Ε.Τ.Α, είναι να προωθήσει την Αυτοάμυνα σε όλη την Ελληνική επικράτεια, με ένα καινοτόμο διοικητικό επίπεδο με πρωτοφανή επαγγελματική οργανωτική ανάπτυξη και δομή.

Είμαστε προσηλωμένοι στην αποτελεσματική επικοινωνία και τη συνεχή βελτίωση για να δημιουργήσουμε και να ενθαρρύνουμε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και ομαδικής εργασίας που προωθεί την προσωπική και την οργανωτική ανάπτυξη, καθώς και την επίτευξη των στόχων που οι Ανθρωποι των Πολεμικών Τεχνών, θέτουν ως προτεραιότητα.

Η Π.Ο.Ε.Τ.Α είναι μια δημοκρατική Ομοσπονδία και σας προσκαλεί να γίνετε μέλος, ανεξάρτητα από την τέχνη, στυλ ή σύστημα που ασκείτε.

Μερικά από τα κύρια πλάνα που θα υλοποιήσει η Π.Ο.Ε.Τ.Α, συνοπτικά είναι:

Α. Διοργάνωση Πανελλήνιων Διαγωνισμών τεχνικών Αυτοάμυνας και Επιδείξεων σχολών.
Β. Διοργάνωση Διαγωνισμών τεχνικών Αυτοάμυνας και Επιδείξεων σχολών τοπικών επιτροπών/περιφερειών.
Γ. Διοργάνωση Φεστιβάλ, Συνεδρίων και Σεμιναρίων.
Δ. Δημιουργία ειδικής πλατφόρμας *Website, ειδησιογραφικής μορφής με άψογη αισθητική/λειτουργικότητα.
Ε. Αμεση δραστηριοποίηση όλων των ενεργειών για κάλυψη των μελών της, με Κρατική άδεια Καθηγητή Αυτοάμυνας Ενηλίκων.
Ζ. Καλύψη των αναγκών των Συλλόγων - Σχολών - Εκπαιδευτών πολεμικών τεχνών που ασχολούνται με την Αυτοάμυνα. (Συμβουλευτικής - Λογιστικής ή Νομικής μορφής)
Η. Παροχή πολυτελών πτυχίων έγχρωμων και μαύρων ζωνών για κάθε τεχνοτροπία και πιστοποιητικά βαθμών με μοντέρνο σχεδιασμό που θα εμπεριέχουν το σήμα σας, την επωνυμία σας και το στυλ σας, σεβόμενη απολύτως το σύστημα       αξιολόγησης - κατάταξης βαθμού των ασκουμένων σε αυτές που εσείς έχετε ορίσει.
Θ. Χορήγηση πολυσέλιδου έγχρωμου δελτίου μέλους, όπου θα περιλαμβάνει, το σήμα της σχολής και της τέχνης σας, καθώς και την ιστορία της κύριας τεχνοτροπίας που ο κάθε σύλλογος/σχολή ακολουθεί.
Ι. Παροχή πολυτελούς έγχρωμης επιγραφής εισόδου της σχολής 0,70 Χ 0,30cm, όπου θα πιστοποιεί πως ο
Ε. Σύλλογος/σχολή καλλιεργεί - διδάσκει την Αυτοάμυνα και είναι μέλος της Π.Ο.Ε.Τ.Α για κάθε έτος.

και πολλά - πολλά άλλα...

* Eιδική πλατφόρμα website, για την κάθε σχολή, δυναμικής μορφής (αυτοδιαχειριζόμενη)
Μεγάλη διαφημιστική κάλυψη της σχολής και των εκπαιδευτών.
Δημοσιογραφική κάλυψη κάθε δραστηριότητας του Συλλόγου...

**Σας κάνουμε γνωστό πως σύμφωνα με τον νόμο, οποιαδήποτε παρέμβαση γίνεται σε Υπουργεία και Δημό-σιους φορείς, πρέπει να γίνεται από Δευτεροβάθμιο Όργανο.

Η συνένωση όλων λοιπών, είναι η δύναμή μας.


Σύντομη καταγραφή των όσων κάναμε έως σήμερα:

 • 1 Oκτωβρίου 2015. Η Ομοσπονδία μας, έγινε επίσημα μέλος της Παγγκόσμιας Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών WKF (World Kobudo Federation), με παγκόσμια έδρα τον Καναδά - Οτάβα και έδρα Ευρώπης το Βέλγιο -Βρυξέλλες - (Δείτε βίντεο εδώ)
 • 11 Οκτωβρίου 2015. Διοργανώσαμε ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης της ιδρυτικής μας διακήρυξης, στην κεντρική αίθουσα του Art Cinema “Αλκυονίς” στην Αθήνα. (Δείτε φωτό εδώ)
 • 14 – 15 Νοεμβρίου 2015. Διοργανώσαμε το Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτοάμυνας, παρουσιάζοντας 12 διαφορετικές τεχνοτροπίες από 12 εισηγητές, σε ενιαίο χώρο 1000m2 στο Περιστέρι. . (Δείτε φωτό εδώ)
 • 28-29 Νοεμβρίου 2015. Διοργανώσαμε το Βορειοελλαδικό Συνέδριο Αυτοάμυνας, παρουσιάζοντας 11 διαφορετικές τεχνοτροπίες από 10 εισηγητές, στο Ηotel Nikopolis***** στη Θεσσαλονίκη. (Δείτε φωτό εδώ)
 • 5-6 Δεκεμβρίου 2015. Διοργανώσαμε το Πανδωδεκανησιακό Συνέδριο Πολεμικών Τεχνών, παρουσιάζοντας 12 διαφορετικές τεχνοτροπίες από 9 εισηγητές, στο Παλέ ντε σπορ Καλλιθέας, στη Ρόδο. (Δείτε φωτό εδώ)
 • 21 Δεκεμβρίου 2015. Παρουσιάσαμε τον επίσημο δικτυακό μας τόπο.

Σύντομη παρουσίαση των όσων ήδη έχουμε δρομολογήσει:

 • 8-9 Ιανουαρίου 2016. Διεθνές σεμινάριο Αυτοάμυνας, με τον Ηanshi Alain Sailly 8th Dan – Goshindo Jiu-Jitsu, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλιάς (Σ.Ε,Φ), στο Νέο Φάληρο. (Πληροφορήσου εδώ)
 • 17 Ιανουαρίου 2016. Εναρξη της λειτουργίας της 20ης σχολής Εκπαιδευτών FCS GREECE, η οποία τελείται υπό την αιγίδα μας, στην Αθήνα (Πληροφορήσου εδώ)
 • 30-31 Ιανουαρίου 2016. Παγκρήτιο Συνέδριο Πολεμικών Τεχνών, στο οποίο θα παρουσιαστούν 10 διαφορετικές τεχνοτροπίες από 10 εισηγητές, στο Hotel ***** στο Ηράκλειο Κρήτης. (Πληροφορήσου εδώ)
 • ? Φεβρουαρίου 2016. Παρουσίαση σε ανοιχτό σεμινάριο του Εύαθλον Παγκράτιο, υπό την αιγίδα μας, στην Αθήνα ((Πληροφορήσου εδώ)
 • 20 - 21 Φεβρουαρίου 2016. Στερεοελλαδίτικο Συνέδριο Πολεμικών Τεχνών, στο οποίο θα παρουσιαστούν 10 διαφορετικές τεχνοτροπίες από 10 εισηγητές, στο Hotel ***** στην Λαμία. (Πληροφορήσου εδώ)
 • 20 Μαρτίου 2016. Πανελλήνιος διαγωνισμός Τεχνικών Αυτοάμυνας και επιδείξεων συλλόγων. Ηotel .............. στην Αθήνα.
 • 9-10 Απριλίου 2016. Πανθεσσαλικό Συνέδριο Πολεμικών Τεχνών, στο οποίο θα παρουσιαστούν 10 διαφορετικές τεχνοτροπίες από 10 εισηγητές, στο Hotel ***** στον Βόλο. (Πληροφορήσου εδώ)
 • 6-7 και 8 Μαϊου 2016. Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πολεμικών Τεχνών της WKF, στο Ηoterl Hyat Regensy*****, στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, στις ΗΠΑ. (Πληροφορήσου εδώ)
 • 14-15 Μαϊου 2016. Διεθνές σεμινάριο Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών, στο οποίο θα παρουσιαστούν 3 διαφορετικά στυλ από 3 Master, στην Αθήνα (Πληροφορήσου εδώ)
 • 1-2-3 Ιουλίου 2016. 1ο διεθνές καλοκαιρινό camp Aυτοάμυνας, στο οποίο θα παρουσιαστούν 6 διαφορετικές τεχνοτροπίες, από 6 εισηγητές, Hotel***** (Σύντομα πληροφορίες)
 • ...